19 januari 2019
13:00

IFK Vänersborg

Referat: SK Höjden - IFK Vänersborg

Ruddalen bjöd på ett underbart bandyväder när det var dags för P19 att ta emot IFK Vänersborg, P18 Elit var spelalediga denna helg så det var ett starkt lag som Vänersborg ställde på banan denna lördag.
Vi hade förväntat oss ett stort bollinehav från Vänersborg och pratade om att vara starka i defensiven men den där riktiga anstormningen kom aldrig utan vi började ta över spelet och skapade matchen första chans när Edwin på en målvaktsretur prickade stolpen, när vi sen i min 10 missade en straff och Vänersborg i 11 min gör 0-1 kändes det snopet.
I det 18 min kom sedan kvitetteringen när Z fint framsoelad av Jakob snärtar in 1-1.
Vänersborg gör sedan ett fint bandymål efter en omställning och när Arvid åker ut gör Vänersborg 1-3 på ett solomål där vi missar att tajta till på mitten.
Med 5 min kvar av första halvlek får vi åter straff, Jakob visar stor mental styrka genom att efter missen tidigare åter ta straffen, mycket trashtalk från deras målvakt men straffen sitter och vi får med oss en go känsla i paus.
I andra händer inte mycket dom första 25 minuterna, sen exploderar matchen, Jensen trycker in kvitteringen till 3-3 framspelad av Jakob, 1 minut senare gör Z sitt andra mål på pass av Eskil och vi har vänt matchen.
När Georg bombar in 5-3 i den 82 min känns det wow, men dirket studsar bollen in ivårt mål på något märkligt sett och det är nerver igen. I den 90 min gör Georg sitt andra mål åter på ett skott utifrån 6-4. Nu är det väl avgjort? Nä på hörna gör sedan Vänersborg 6-5, 3minuters tilläg säger seket, 4 min säger HD men vi lyckas reda ut stormen och vinner mot IFK Vänersborg,
Finns mycket duktiga bandykillar i Höjden och Mölndal, roligt att se.